Ga naar home van Tom Haage
campagnes
eetbare schooltuinen
educatief theater
im/oogleftmenucultuurhistorie
 

Cultuurhistorie

Onze cultuurhistorische achtergrond maakt deel uit van onze leefomgeving. Niet alleen zijn landgoederen prachtige plaatsen om te bezoeken of om activiteiten te organiseren, ook het besef van onze geschiedenis draagt bij aan de identiteit van onze samenleving. Cultuurhistorische activiteiten helpen op intelligente wijze onze samenleving te koesteren.

Datura! muziek, dans en workshops in Middeleeuwse stijl.

middeleeuwseband

De middeleeuwse muziekgroep Datura biedt educatieve projecten voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De projecten zijn interactief en naast een spetterende presentatie bieden wij workshops aan. Workshop verhalen vertellen, middeleeuwse dansworkshop, zangles in het Nederlands, Latijn , Frans, Spaans of Duits.

Voor scholen en instellingen hebben wij een uitgebreid muzikaal lesprogramma. Zo kunnen de deelnemers op speelse wijze kennismaken met het leven in de middeleeuwen.

Interactieve luisterles

We komen graag een interactieve luisterles geven, waar we onze middeleeuwse instrumenten laten horen en zien. Daarbij vertellen we over het hoofse leven, het leven van de burgers, gewoontes en gebruiken in de middeleeuwen, de kleding, het voedsel, de troubadours, middeleeuwse muziek, het leven op een kasteel etc. Muziek en verhaal wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. De nodige humor zal niet ontbreken!

schoolprojectheemskerk vrolijkemuzikanten daturamedievalmusicclassroom

Workshops

Middeleeuwse dans

Datura kan het lesprogramma verlevendigen met het aanleren van middeleeuwse dansen. Er wordt gedanst met live muziek. Het is niet moeilijk deelnemers te overtuigen met zoveel vrolijkheid. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden.

Workshop verhalen vertellen

Muzikanten brachten naast muziek ook nieuws en verhalen mee. In deze workshop leren de deelnemers hoe een boeiend verhaal kan ontstaan door samen op reis te gaan naar lang vervlogen tijden. De deelnemers worden op laagdrempelige wijze uitgedaagd om samen een verhaal te maken en te presenteren. Deze workshop kan zo worden aangepast dat het voor alle leeftijden een leuke, leerzame activiteit is.

Zangworkshop

We kunnen een zangworkshop geven waarbij er een middeleeuws lied wordt ingestudeerd. Voor basisschoolkinderen zal dit een Nederlandstalig lied zijn. Voor middelbare scholieren kan dit ook een lied zijn in het Duits, Frans, Engels, Spaans of Latijn.

Datura werkt regelmatig samen met andere middeleeuwse artiesten en kan hierover adviseren. Voor meer informatie hierover kunt u bellen of mailen en bezoek vooral de Datura website: www.daturamusic.nl voor filmpjes en muziek.

Cultuurhistorisch theater

foompfotoe boek mieke-driessen

Foomp en het vliegendesprookjesboek is een voorstelling met cultuurhistorische achtergrond. Deze spannende show is een bewerking van de middeleeuwse Arthurroman "het vliegende schaakbord". Een verhaal vol humor, spanning en live muziek. Tijdens een avontuurlijke reis om de ontvoerde prinses te bevrijden ruimen de Foomps op inventieve wijze de obstakels uit de weg met huis tuin en keukengerei. De voorstelling wordt omlijst met middeleeuwse muziek en afgesloten met een bruiloftsfeest.

Leeftijd: 4-12 Tijdsduur: 35 min. 50 kinderen per voorstelling, meerdere voorstellingen per dag is goed mogelijk.