Ga naar home van Tom Haage
campagnes
eetbare schooltuinen
im/oogleftmenueducatief theater
cultuurhistorie
 

Educatief theater

Belevingsgericht onderwijs dat enerverend en prikkelend is. Dankzij de theatrale benadering is de aandacht veel langer te behouden. Door het belevingsaspect en de vriendschappelijke karakters dringt de educatieve boodschap door tot het onderbewuste van de leerlingen. Deze ervaringen beklijven tot in lengte van dagen.

Foomp!

In samenwerking met kunstenaar en illustrator Mieke Driessen ontwikkelden wij twee muzikale poppentheater shows met interessante educatieve lading.

1. Het Vliegende Sprookjesboek met cultuurhistorische content en 2. Te Water! over rivier ecologie en hoe we samen het water schoon houden.

foompfotoe boek mieke-driessen

1. Foomp en het vliegendesprookjesboek is een voorstelling met cultuurhistorische achtergrond.

Deze spannende show is een bewerking van de middeleeuwse Arthurroman "het vliegende schaakbord". Een verhaal vol humor, spanning en live muziek. Tijdens een avontuurlijke reis om de ontvoerde prinses te bevrijden ruimen de Foomps op inventieve wijze de obstakels uit de weg met huis tuin en keukengerei. De voorstelling wordt omlijst met middeleeuwse muziek en afgesloten met een bruiloftsfeest.

Leeftijd: 4-12 Tijdsduur: 35 min. 50 kinderen per voorstelling, meerdere voorstellingen per dag is goed mogelijk.

water tommieketafellang

2. Foomps te water is een educatieve voorstelling met natuur-educatieve content

Met een goede dosis humor en muziek krijgen de kinderen van alles mee over ecologie en milieu. Dit spannende avontuur vind plaats op en in de rivieren van Nederland. De Foomps belanden als piraten op een bootje van papier, echter, zij worden door een monster van zwerfafval overmand en lijden schipbreuk. Dit monster blijkt de bewoners van de rivier ecologie in zijn greep te hebben. Met hun nieuwe vrienden gaan de Foomps de strijd aan tegen het zwerfafval. Zal het ze lukken de rivier weer schoon te houden? Ik zal u vertellen: niet zonder de hulp van de kinderen uit het publiek.

Leeftijd 4-12 Tijdsduur: 35 min. 50 kinderen per voorstelling, meerdere voorstellingen per dag is goed mogelijk.

Extra!! Wij kunnen beide voorstellingen aanvullen met een knutselworkshop waarbij de geknutselde Foomps meespelen in het theaterstuk.

Professor Broccoli

Educatief theater ten bate van de wetenschap, gastlessen en voorbereidende lesbrieven

educatieftheater duurzameenergieles weetjes-xxx-lamp-brein

Het theatrale karakter van Professor Broccoli is in het leven geroepen om de soms wat saaie ingewikkelde materie van de wetenschap levendig te maken en interessant. Professor Broccoli neemt zijn studenten zeer serieus en kan op inventieve wijze de meest abstracte materie helder uitleggen aan kinderen van het Basisonderwijs. Zijn educatieve benadering is er één van verwondering en interesse. Als die gewekt is verwacht dan een onophoudelijke stroom aan vragen over hoe de wereld in elkaar zit. Zo verlaat de professor de klas met een goed gevoel. Het is weer gelukt. Ze zijn nieuwsgierig geworden en hongerig naar kennis.

kolomnme fotopagnme

Module 1: Waterlaboratorium

Over Nederland waterland, overstromingen en dijken maar ook over hoe bijzonder water is en hoe essentieel voor het leven op aarde. Over watervervuiling en waterzuivering en over het water dat jij gebruikt. Hoeveel? Waarvoor? Veel vragen en veel antwoorden en vooral veel proefjes om het nooit meer te vergeten.

Module 2: Energetisch proefjes lab

Over energie die je hebt en waar die vandaan komt. Over energie die je gebruikt en hoe dat gemaakt wordt. Is dat schoon of is dat vies? Hoeveel hebben we eigenlijk nodig? En maakt het uit hoeveel we ervan gebruiken? Wat vindt de Aarde ervan? En je moeder? En je kleinkinderen? Realisatie en wetenschappelijk onderzoek in het klaslokaal.

Module 3: Jouw lichaam en het wonder van het leven (godsdienst neutraal)

Over het grootste wonder in het heelal: het leven! Over jou en jouw lichaam. Over ziekte en waar dat vandaan komt en over het wonder van genezing. Over het leven en de dood en de cyclus op aarde. Over de hersenen en geheugen en herinneringen en dromen.